Dz.Kur.Kd.Alb. Mehmet DAĞCI : “Henüz Değil Elbet Birgün“

Dz.Kur.Kd.Alb. Mehmet DAĞCI : “Henüz Değil Elbet Birgün“
23/05/2023

15 Temmuz 2016, öncesi ve sonrasında yaşanılanlar itibariyle iktidar sahipleri ve ortakları tarafından Türkiye’nin demokratik kazanımlarının ve geleceğinin çalındığı kara bir leke olarak olarak tarihe geçti. Türkiye’de yaşanılan bu süreci aydınlatmak, iktidar ile ortakları tarafından ortaya atılan 15 Temmuz darbe girişimi yalanını ortaya çıkarmak için kimi insanlar mahkemelerde yaptıkları savunmalarla hakikatleri dile getirdi, kimi insanlarda yurt dışına göç etti ve dünya kamuoyuna gerçekleri anlatmaya çalıştı. 

15 Temmuz 2016 tarihinde ABD’de NATO Karargahında görevli bulunduğu halde 677 sayılı KHK ile ihraç edilen Dz.Kur.Kd.Alb. Mehmet Dağcı da 15 Temmuz hakikatlerini dünya kamuoyuna açıklamaya çalışan, mesleki kariyeri başarılarla dolu bir asker. Yayımladığı “Henüz Değil: Elbet Bir gün” isimli kitabı ve bu kitabın ingilizce versiyonu “The List: A Hero is Always a Hero“ ile dikkatleri üzerine çeken Mehmet Dağcı, kitabının tanıtımında şu ifadelere yer vermekte:

Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin yüz yıllık tarihinde despotizme yönelen muktedirler, kutuplaşma ve cadı avını esas aldı. Fişlemeler yaparak insanları “Dindar, Laik, Ateist, Alevi, Azınlık, Kürt, Solcu, Sağcı, Sosyalist” diyerek ayrıştırdı. Bu masum insanlar inançları, kimlikleri ve muhalif görüşleri nedeniyle ezilip, özgürlükleri çalındı ve dışlandı.

Bu zulüm geleneğinin güncel versiyonu, 15 Temmuz bahane edilerek, kalbi vatan sevgisi ile dolu ve bu uğurda ömrünü feda etmekten kaçınmayan insanların, bir gecede vatan haini ilan edilmesiyle oldu. Darbe ile hiçbir ilgisi olmayan yüz binlerce masum insan işinden uzaklaştırıldı, mallarına el konuldu, hapsedildi ve ağır işkencelere maruz kaldı. Yine yeniden bir cadı kazanı kuruldu ve büyük bir iştahla insanlar yaşlı, genç, anne, baba, eş, çocuk, bebek demeden bu kazana atıldı. Tüm bunlar olurken devletin kurumları çökertildi, kaynakları yağmalandı ve halk yoksulluğa mahkum edildi.

Bu kitabı yazma nedenim, haksızlığa uğrayan masum insanların yanında olduğumu ve küllerinden yeniden doğacak olmalarına duyduğum sonsuz inancı gür bir sesle haykırmak oldu. Ayrıca bizlere kapısını açan farklı dilden, renkten, dinden milletlerin gösterdiği dostluktan yola çıkarak, insanları birarada tutan şeyin kan bağı değil, gönül bağı, ve farklılıklara saygı olduğunu anlatmak istedim.

Dünden bugüne bu ülkenin zulme uğramış tüm çocukları olarak; “aynı yerden yaralanmış” olmanın empatisiyle, birbirimizi çok daha iyi tanıma ve kutuplaştıranlara inat, tüm farklılıklarımızı zenginliğe dönüştürüp, barış, huzur, demokrasi ve hukuk çatısında daha güzel günlere erişeceğimize inancım tamdır.

Bizler Anka Kuşu’nun yedi düvele savrulmuş külleri olsak da, yeniden dirilişin müjdecisi ve bu diriliş destanının farklı farklı renkleriyiz. Umarım ve dilerim ki bu kitap da bu desendeki yerini alır, sesi kesilmek istenen tüm kitlelerin biraz olsun soluklanacağı satırlara dönüşür.

Yirmi dört yıl ülkesine ve dünya barışına hizmet etmiş bir asker olarak, kendi hayatım ve bilfiil şahit olduğum olaylar üzerinden yazdığım bu kitabın, haksızlığa uğrayan milyonlarca insanın sesi olmasını umuyorum.“

Mehmet Dağcı Kimdir?

Kayseri’nin Yahyalı ilçesinde doğan Dz.Kur.Alb. Mehmet Dağcı, ilk, orta ve lise eğitimini bu ilçede tamamladı ve 1996 yılında Deniz Harp Okulun’dan Teğmen rütbesi ile mezun oldu. Mezuniyetini müteakip Türk Deniz Kuvvetlerinin muharip unsurları olan fırkateynlerde vazifeye başlayan Kur.Alb. Dağcı, Branş Subaylığı, 2’nci Komutanlık ve Gemi Komutanlığı görevlerinde bulundu. Başarılı bir deniz subayı olan Kur.Alb. Dağcı, Amerika Birleşik Devletleri’nde İşletme branşında master yapmayı müteakip Deniz Harp Akademisinden Kurmay Subay olarak mezun oldu. Bu süre içerisinde ayrıca Uluslararası İlişkiler ve Liderlik alanında yüksek lisansını tamamlayan Kur.Alb. Dağcı, meslek hayatında aldığı görevlerde Türkiye Cumhuriyeti Bayrağını kırka yakın ülkede dalgalandırdı. Deniz Harp Akademisine öğretim görevlisi olarak atanan Kur.Alb. Dağcı, bilgi ve tecrübeleriyle yüzlerce kurmay subayın yetişmesinde katkıda bulundu. Son görev yeri olarak NATO Transformasyon Komutanlığı’nda Şube Müdürlüğü görevinde Türkiye’yi başarıyla temsil etti. 22 Kasım 2016 tarihinde yaklaşık 24 yıl başarıyla giydiği üniformasına veda etmek zorunda kalan Kur.Alb. Mehmet Dağcı, Amazon firmasında üst düzey yönetici çalışmakta ve Amerika Birleşik Devletleri’nde çalışmalarına devam etmektedir.

Kitabını, her koşulda kendisini destekleyen eşi ve çocukları ile zalimin karşısında eğilmeyen tüm insanlara adayan yazar Mehmet Dağcı’nın, kitabının türkçe ve ingilizce versiyonlarına aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz.

Henüz Değil Elbet Bir Gün” https://www.amazon.com/Henüz-Değil-Elbet-Birgün-Latin/dp/0578274310

The List: A Hero is Always a Herohttps://www.amazon.com/List-Hero-Always/dp/B0C5B9YVV7