Yalan Delil Kalmayınca: "Varsayalım Darbecisin"

Yalan Delil Kalmayınca: "Varsayalım Darbecisin"
10/05/2023

Genelkurmay Harekat Plan Daire Başkan Yardımcısı Tuğgeneral Alpaslan Çetin, yıllardır tek kişilik bir hücreye hapsedilmesinin yanı sıra çeşitli işkencelere de maruz kaldı. Kendisi hiçbir delil olmaksızın darbeci ilan edildi ve rütbesi dolayısıyla Türk Ordusuna kurulan kumpası haklı göstermek için işkence sonrası fotoğrafları kamuoyona servis edildi. Rütbesine rağmen, bilirkişi raporuna göre hiç kimsenin amiri olmayan Alpaslan Paşa ve ailesi bu süreçte telafisi mümkün olmayan hasarlar aldı. 15 Temmuz gecesi her dakikasının 10 farklı kamerada kaydı bulunan ve en az 30 tanığı da bulunan ancak buna rağmen sadece Genelkurmay'ın varsayımları üzerine darbeci iftirasına maruz kalan Alpaslan Paşa hakkında suça dair herhangi bir delil yok, hatta kendisiyle ilgili iddianamede hiçbir maddi gerçek dahi bulunmuyor ama zulüm devam ediyor. 

 

SUÇLU BULMA TELAŞI

Tüm işkencelere rağmen ilk savunmasında hiçbir değişiklik yapmadığını vurgulayan Alpaslan Paşa, 15 Temmuz gecesi Silahlı Kuvvetler Komuta Harekat Merkezi'nde bulunan, davada, kendisiyle birlikte hareket ettiklerini söyleyen ancak tutuklu yada sanık olmayan kişilerin de bulunduğuna dikkat çekti. Tamamen faraziye üzerine kurulu olan iddianamenin Genelkurmay'ın varsayımları üzerine inşa edildiğini ve İlhan Kırtıl'ın iddianamesinde kendisiyle ilgili hiçbir bulgudan bahsedilmeden sadece darbeci olarak nitelendirildiğini belirten Alpaslan Paşa, bu durumun, birilerinin suçlu bulma telaşı üzerine kurulu olduğunu belirtti. Sulh Ceza Hakimi tarafından o gün herkesin tutukladığını ancak yanında bulunan 15 kişinin sehven gözaltına alındığı belirtilerek geri döndürüldüğünü belirten Alpaslan Paşa: "…bunlar neye göre yapılıyor sehven olduğu İlhan Kırtıl'ın lafına göre oluyor. Bakın, ben İlhan Kırtıl'ı ilk isticvap tutanağında bana tanık olarak yazmışım. Benim aleyhimde ifade vereceğini bilsem niye yazayım tanık olarak…" dedi. Armağan Ustael hakkında ise: "… (esasen) onunda burada (tutuklu) olmaması için hiçbir sebep yok … ama neden ben ertesi gün sanık oldum? Olayla ilgili en yetkili kişi olan Genelkurmay tarafından atanan kişi bile benim orada bulunmamın normal olduğunu düşünüyor." ifadelerini kullandı. Buradan da anlaşılacağı üzere vatansever askerlere kumpas kuranlar bir şekilde olaydan sıyrılıyor ve sözleri hukuksuz bir şekilde delil kabul ediliyor. 

 

KUMPASIN ADI: FUAT AVNİ 

Kendisine komplo kurulmaya ve sahte delillerle suç isnat edilmeye çalışılan Alpaslan Paşa, bunları davanın kendi delilleri ile bertaraf etti: "… yani ben Twitter adresine girmenin suç olduğunu düşünmüyorum ama Fuat Avni'ye girdiğimi söylüyor. 17:11'de ben odamda değildim. Aşağıdaki toplantımın 19'a kadar sürdüğü konusunda bol miktarda tanık ve sanık ifadesi var, yani ben o sırada orada değildim. 19:30 civarında odama döndüm … Hakeza ertesi gün 09:53'te yine Fuat Avni’nin bu sefer İngilizce hesabına girdiğimi söylüyor. Burada bakın, bilirkişi raporunun 5826. sayfasında 09:49'da benim aşağıda olduğumu söylüyor. Oradan itibaren aşağıda gezdiğimi söylüyor. 09:53'te Fuat Avni İngilizceye girdiğim için, yani bunları suç unsuru olarak mı yazdı, onu bilmiyorum ama hani ben o sırada orada değilim. (Kamera kaydı) Burada da 09:49'da, yani 09:53'te ben odamda değilim demek istiyorum. Bilirkişi raporu da sabit. Devam edelim. (Kamera kaydı) Bu da tam saatinde 09:53, ben buradayım…" Buradan da anlaşılacağı üzere vatansever askerlere uydurma ve sahte delillerle kumpas kurulmaya çalışılıyor. 

ALPASLAN PAŞA, Türk Ordusuna kurulan kumpasa ve yaşanan hukuk katliamına sitemle, suç işlediyse hukuk kapsamında doğal olarak suçunun tanımlanmasını istiyor ve ekliyor: "…rahat edeceğim hücremde, diyeceğim ki ben suçluyum. Yat kardeşim, cezanı çek madem suç işledin…" Şimdi soruyoruz: Varsayalım darbecisin denilerek böyle vatansever, mert bir Türk Subayına bu kumpası kuranlar yarın gerçek deliller ile adalet tecelli ettiğinde aynı mertlikte bir ifadeyi kullanabilecekler mi? 

Sami Baran Sevinç (SBS)


 

Kaynak

Genelkurmay Harekat Plan Daire Başkan Yardımcısı Tuğgeneral Alpaslan Çetin' in savunmasından istifade ile hazırlanmıştır.