Boğaziçi Köprüsündeki Sivil Ölümlerin Faili Kim?

Boğaziçi Köprüsündeki Sivil Ölümlerin Faili Kim?
03/29/2022

Köprüde hayatını kaybedenlerin, askerin açtığı ateş sonucu hayatını kaybettikleri iddia edilmektedir. Bu iddia tamamıyla asılsızdır, delilsizdir, mesnetsizdir.

Otopsi raporu incelendiğinde, 34 kişinin içinde vücudundan mermi çekirdeği çıkmayanlar vardır. Sadece 12 kişiden mermi çekirdeği çıkarılmıştır. Bu 12 çekirdeğin 11 tanesi 7.62 mm çapında, diğer 1 tanesi ise ne olduğu belirlenemeyen metal parçasıdır. Kalan 22 kişinin üzerinde ise mermi çekirdeği bulunamamıştır şeklinde otopsi raporu iddianamede yer almaktadır.

Burada basit bir mantık yürütecek olursak, “üzerinden mermi çekirdeği çıkmayanlar asker ateşi sonucu hayatını kaybetmiştir” DENİLEMEZ. Üzerinden mermi çıkmayanların kim tarafından, nasıl öldürüldüğü tamamıyla şaibeli olmakla beraber, mermi çekirdeği çıkanların ölümü ise hangi silahtan çıktığı belli olmayan bir şekilde gerçekleşmiştir.

İddianamedeki otopsi raporu incelendiğinde, 3 kişinin ölüm saatinin belirsiz olduğu ortaya çıkmaktadır. Diğer 3 kişinin vücudunda ise mermi izi bulunmamaktadır. Bu bilgiler göz önüne alındığında, bahsedilen bu kişinin köprü bölgesinde ölmemiş olabileceği anlaşılmaktadır.

Vücudunda mermi izi olmayanların ölümü tamamen ŞAİBELİDİR. Ölüm saati belli olmayanların ise olay saatinden önce hayatını kaybetmiş olabileceği dikkate alındığında, bu sayılan çelişkiler giderilmeden yapılacak değerlendirmeler GERÇEKÇİ olmayacaktır. Yine bu çelişkiler giderilmeden bu kişilerin ölümü ile ilgili suçlamaların askerin üzerine atılması da KABUL EDİLEMEZ.

Bu nedenle, hayatını kaybedenlerin HTS kayıtlarının ilgili kurumlardan istenmesi sanıklarca talep edilmesine rağmen, mahkemece HTS kayıtları incelenmemiştir.

Mermi izi olmayanlar; Akın SERTÇELİK, Burhan ÖNER, Cengiz HASBAL dır. Ölüm saati belirsiz olanlar; Samet USLU, Barış EFE, Çetin CAN dır. Yine üzerinden 7.62 mm ve 5,56 çapında mermi çekirdeği çıkanlar da “hangi silahtan çıktığı tespit edilmedikçe asker ateşi sonucu hayatını kaybetmiştir” DENİLEMEZ. 

Neden denilemez, çünkü aynı silahlardan başka unsurlarda da vardır. Halka ateş eden siviller ve polislerden tespit edebilenler aşağıdadır. Bunlardan birincisi halka direk ateş edenlerdir. Bunlar;

  1. Köprü ayağındaki karakoldan halka ateş eden polisler,
  2. Halka ateş eden keskin nişancılar,
  3. Nakkaştepe’den halka ateş edenler,
  4. Mini Cooper otomobilden halka ateş edenler,
  5. Siyah Panelvan minibüsten halka ateş edenler bulunmaktadır.

Acaba müştekilerin mağduriyetine bunlar mı neden olmuştur? Bu beş maddeyi izleyen yazılarda detaylandıracağız.