AKP Milletvekili Şirin Ünal’ın, 15 Temmuz öncesinde HvKK Abidin Ünal ile görüşmesi de gizlenmiş

AKP Milletvekili Şirin Ünal’ın, 15 Temmuz öncesinde HvKK Abidin Ünal ile görüşmesi de gizlenmiş
05/10/2022

15 Temmuz gecesi, TSK zirvesinde komutanların söz, tutum ve davranışlarındaki tutarsızlıklar ve belirsizlikler, TSK içerisinde yaşanan şaşkınlık ve kaosu daha da artırmıştır. Bu şüpheli davranışlar ve kasıt izlenimini veren ihmaller dizisi, TSK komuta kademesinin “Sivil Bürokrasi” ile önceden anlaşmalı olduklarına bir emare olarak değerlendirilebilir.

13 Temmuz’da Hava Kuvvetleri Komutanlığında ve 15 Temmuz günü Genelkurmay Başkanlığı Karargahında dikkat çeken ve gizemini hala korumakta olan olay, AKP Milletvekili Şirin Ünal'ın dönemin HvKK Abidin Ünal’a ve Genkur Bşk. Hulusi Akar’a  yapmış olduğu ziyaretler ve bu ziyaretlerin gizlenmeye çalışılmasıdır.

Şirin Ünal, Hava Kuvvetlerinden tümgeneral rütbesinde emekli olmuş ve AKP'den milletvekilliği yapan ve Hulusi Akar ile 15 Temmuz öncesinde doğrudan görüşen, askeri personel ve generaller hakkında fişleme listeleri veren, kısacası AKP'nin Hulusi Akar ile aracılık rolünü üstlenen bir şahıstır. 

Şirin Ünal’ın 15 Temmuz ve öncesinde görüşme trafiğini incelediğimizde çok ilginç detaylarla karşılaşmaktayız. 12 Temmuz 2016 tarihinde Marmaris’te Cumhurbaşkanının bulunduğu Otele gelen Şirin Ünal, 13 Temmuz 2016 da Hava Kuvvetleri Komutanlığı karargahında protokol kurallarına tabi olmadan dönemin HvKK Abidin Ünal ile görüşmüştür. 15 Temmuz 2016 günü ise Genelkurmay Bşk.lığında dönemin Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar ile başbaşa görüşme gerçekleştirmiştir.  Bu görüşmeler neden gizlenmeye çalışılmıştır?

Şirin Ünal 13 Temmuz 2016 tarihinde Abidin Ünal ile başbaşa ne görüştü?

Sözde darbeden iki gün önce 13 Temmuz 2016'da mesai bitimine müteakip AKP Milletvekili Şirin Ünal ile Abidin Ünal'ın Hava Kuvvetleri Komutanlığında “protokolsüz” olarak görüştükleri ortaya çıkmıştır. Bu buluşmada ne görüşüldüğü cevabı beklenen sorular arasındadır.

Abidin Ünal cep telefonuna Şirin Ünal’ı neden “Şenol” ismi ile kayıt etti?

Sanık avukatlarından Avukat Ayten İzmirli Abidin Ünal'a 'neden cep telefonunuzda Şirin Ünal'ın adı Şenol olarak geçiyor gizli bir şey mi var ?' diye sormuş, Ünal bunu izah edememiştir. 

Fişleme Listelerinin Kaynaklarından Biri Şirin Ünal'dı

Mahkemede sanık Cemil Turhan, müşteki olarak ifade veren Abidin Ünal'a sorgu esnasında fişleme listelerinin kaynağının Şirin Ünal olduğunu teyit ettirmiştir. 

Sanık Cemil Turhan'ın “15 Temmuz öncesinde doğrudan görüşen ve  askeri personel ve generaller hakkında listeler veren 4 numaralı kaynağın Şirin Ünal olduğunu teyit eder misiniz?" 

sorusunda Abidin Ünal bunu teyit etmiştir. 

Akar’ın 15 Temmuz günü Şirin Ünal ile görüşmesini kayıtlardan sildirmesi

AKP Milletvekili Şirin Ünal'ın 15 Temmuz 2016 günü Genelkurmay başkanlığı Karargâhında Hulusi Akar ile 2 saate yakın görüşme gerçekleştirdiği ve bu görüşmenin Hulusi Akar’ın emri ile görüşme listesinden silindiği ortaya çıkmıştı. Söz konusu görüşme ile ilgili bilgileri aşağıda linkini verdiğimiz haberimizde bulabilirsiniz.

https://www.dogruaci.com/Haberler/hulusi-akar-hakan-fidan-sirin-unal-in-teamule-uymayan-gorusmeleri-ve-motivasyonl-120

15 temmuz hemen öncesinde hem Abidin Ünal hem Hulusi Akar ile AKP'li bir milletvekilinin başbaşa görüşmeleri ve bunu gizlemeye çalışmaları normal midir? Şirin Ünal'ın ard arda yaptığı ve gizli tutulmaya çalışılan bu görüşmeler 15 Temmuz öncesi yapılan gizli hazırlıkların bir emaresi midir? Diğer yandan Şirin Ünal'ın, Hulusi Akar ile görüştükten sonra 15 Temmuz gecesini Cumhurbaşkanının yanında geçirmesi tesadüf olabilir mi?


 Umut Güçlüer

 

Kaynaklar

Ankara 17. Ağır Ceza Mahkemesinin 2017/109 Esas sayılı dava dosyası kapsamında 21.02.2018 tarihli duruşmasında müştekiler Abidin ÜNAL beyanın sonrası sorgu esnasında;

Sanık Cemil Turhan sesli ve görüntülü beyanında; "Burada hangi kaynağı MİT den hangi kaynağın Emniyetten hangi kaynağında diğer kaynaklardan geldiği kaynak bir kaynak iki kaynak üç olarak arz ettik. Bu kaynaklarında kimler olduğunu bütün kuvvet komutanları ile paylaştık bu kapsamda size de kaynak dördün Şirin Ünal olduğunu arz ettiğimi ben hatırlıyorum bu konuyu sizde hatırlıyor musunuz?

Katılan Abidin Ünal sesli ve görüntülü beyanında; Evet