Tuğg. Sönmezateş'ten Zekai Aksakallı’ya Zor Sorular

Tuğg. Sönmezateş'ten Zekai Aksakallı’ya Zor Sorular
03/22/2024

Diktatörya rejimi tarafından topluma dikte ettirilen “Resmi 15 Temmuz Hikayesini”, yargılama sürecinde yaptığı savunmalar ve dilekçelerinde ifade ettikleriyle temelinden sarsan Tuğgeneral Gökhan Şahin Sönmezateş, Ankara 17. Ağır Ceza Mahkemesi’ne sunduğu 26 Şubat 2024 tarihli dilekçesinde yine çok önemli bilgiler verdi.

Sönmezateş, dilekçesinde “15 Temmuz ile ilgili bazı askerlerin ve birinci derece yakınlarının MASAK Raporlarının istenmesini” talep etti;

“… Şahsımın ve tüm sanıkların mal varlıkları dava dosyasındadır, isteyen herkes inceleyebilir. Eksik tarafın tamamlanması için aşağıdaki isimlerin mal varlıklarının öürenilmesi gerekir ki, şahsımın ve tüm sanıklarınkiyle kıyaslayalım. Bu kıyaslama kaçınılmaz olarak bizi kirli paraya götürecektir… Bu yüzden aşağıdaki isimlerin MASAK Raporlarının mahkemeniz tarafından istenmesini talep ediyorum. İsimler; Hulusi Akar, Yaşar Güler, Metin Gürak, Abidin Ünal, Arif Çetin, Cihat Yaycı, Mehmet Okkan, İsmail Hakkı Pekin, Ahmet Zeki Üçok, Levent Göktaş, Levent Bektaş, Halil İbrahim Fırtına, Zekai Aksakallı, Şirin Ünal, Can Çevik, Metin Temel, Yücel Karauz, Atilla Şirin, Ömer Şevki Gençtürk, Mehmet Yüzbaşıoğlu, İrfan Özsert.

Bazı isimlerin son 10 yılda milyonlarca dolarlık ani servet artışı olduğu görülecektir ve bu para KARA PARADIR. Bizi 15 Temmuz’un sorumlularına götürecektir.”

Zekai Aksakllı ile Halil Falyalı Arasındaki Bağlantı

Tuğg. Sönmezateş mahkemeye sunduğu dilekçesinde ayrıca Zekai Aksakallı’nın öldürülen ünlü mafya babası Halil Falyalı ile olan bağlantısına dikkat çekiyor.

Zekai Aksakallı’nın Kıbrıs’ta sivil işler görevindeyken Falyalı ile yakın ilişki içinde olduğunu, mafya ile yakınlaştığını ifade eden Sönmezateş;

“Bir özel kuvvetçi albay, Zekai Aksakallı’nın Kıbrıs’ta sivil işler görevindeyken  Falyalı ile yakın ilişki içinde olduğunu, mafya ile yakınlaştığını ifade etti, ilişkilerin detayı yok, Falyalı da öldü.”


Zekai Aksakallı Kuzey Irak’ta Kirli ve Akçeli İşlere mi Bulaştı?

Dilekçesinde Zekai Aksakallı’nın Kuzey Irak’ta kirli ve akçeli işlere bulaştığını ve Tuğg. Semih Terzi’nin elinde buna yönelik dosya bulunduğuu ifade eden Sönmezateş;

“Bir karacı general ise mahkemede şunları söyledi. Semih Terzi’yle yaptığımız bir görüşmede Zekai Aksakllı’nın Kuzey Irak’ta  kirli ve akçeli işlere bulaştığını söyledi. Anladığım kadarıyla Semih Terzi’nin elinde Zekai Aksakllı ile ilgili bir dosya vardı. Semih terzi öldü, dosya kayboldu.”


Sönmezateş: “Zekai Aksakllı Falyalı sana şantaj yaptı mı? Elinde senin kasetin var mıydı?

Zekai Aksakallı’nın 15 Temmuz ve sonrasında askerlere yaptığı işkencelere de değinen Sönmezateş;

“Gelelim paraya, Zekai Aksakallı’nın yapacağı tek şey var. 10 yılda kendisinin ve birinci derece yakınlarının, yurt içi ve yurt dışındaki taşınır ve taşınmaz mal varlığını beyan etmesi. Böylece Semih terzi’nin Zekai Aksakllı dosyası açıklık kazanır.”

“ Zekai Aksakallı Falyalı sana şantal yaptı mı? Einde senin kasetin var mıydı?”
“Kuzey Irakta’ki olaylarda kaç paradan bahsediyoruz? Yoksa senin de mi 5 milyon borcun var?”

 

Fatih Ayhan Acar

Kaynak

Ankara 17. Ağır Ceza Mahkemesine 26 Şubat 2024  tarih ve 2019/1 , 2019/9 dosya numaralı, Gökhan Şahin Sönmezateş’in Tevsi Tahkikat Talebi, 15 Temmuz’la ilgili askerlerin MASAK Raporlarının istenmesi konulu dilekçesi