Azerbaycan Kazası Binali Yıldırım'ı Susturma Girişimi

Azerbaycan Kazası Binali Yıldırım'ı Susturma Girişimi
02/28/2024

Sözde Yurtta Sulh Konseyi üyesi olduğu iddia edilerek, hukuksuz olarak yıllardır hapiste tutulan ve müebbet hapis cezasına çarptırılan Kurmay Albay Bilal Akyüz, 12punto'da yer alan habere göre, Ankara 17. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmekte olan davada, dönemin Başbakanı Binali Yıldırım'ın 2022 yılında Azerbaycan’da geçirdiği kaza hakkında çok önemli tespitlerde bulundu.

Kurmay Albay Akyüz mahkemede;

“2022'de Azerbaycan'da sadece Binali Yıldırım'ın kaza geçirmesi, Ilgaz'ı akla getiriyor. Bu, Binali Yıldırım'ı susturma girişimi olarak da değerlendirilebilir. Ilgaz'la ilgili soruşturmanın genişletilmesini ve Azerbaycan'a yazı yazılarak, kazaya ilişkin belgelerin dosyaya getirilmesini talep ediyorum.” ifadesinde bulundu.

Eski Mahkeme Başkanı Oğuz Dik: “Sen o kadar çirkin yazmazsın ya…”

Dönemin Başbakanı Binali Yıldırım’a 15 Temmuz’da Ilgaz tünelinde suikast girişimi gerçekleştirildiği, Kurmay Albay Bilal Akyüz’ün aracında suikast yapılmasına yönelik sözde bir not bulunduğu iddia edilmişti.

Söz konusu “notun” kesinlikle kendisine ait olmadığını ifade eden Kurmay Albay Bilal Akyüz;

Kesinlikle bana ait böyle bir not yoktu. Israrla yazı örneğimin alınmasını istedim. İki kez örnek verdim, ama sonuç gelmedi.”

Kurmay Albay Akyüz, eski Mahkeme Başkanı Oğuz Dik’in, kurşun kalemle yazılmış bu yazı için, 'Sen o kadar çirkin yazmazsın ya... Biz onu çok gönderdik, ama sonuç gelmedi.' dediğini ifade etti.

Binali Yıldırım şikayetçi bile olmadı

Kendisine yapılan suikast girişimini gerçekleştirenlerin sözde darbeciler olmadığı anlaşılınca Binali Yıldırım şikayetçi bile olmadı.

Kumay Albay Bilal Akyüz bu konu üzerine mahkemede;

“Ilgaz Tüneli'nde bunu yapanların sözde darbeciler olmadığı anlaşılınca Binali Yıldırım şikayetçi bile olmadı. Evet, yanlış duymadınız, şikayetçi bile olmadı. Ben önce suçlandım, sonra bu gerekçeden çıkarıldı ve iddia düşürüldü. Böylesi önemli bir iddia araştırılmadı, soruşturulmadı ve kamu davası açılmadı. Binali Yıldırım hangi pazarlık sonucu bu iddiasından vazgeçti ve kenara çekildi?”

“Binali Yıldırım'ın şikâyetçi olmamasının tek bir izahı var; bunun bir tiyatro olduğu, Cumhurbaşkanının üzerine gitmesini istemediği belirtilerek Binali Yıldırım susturulmuştur. 2022'de Azerbaycan'da sadece Binali Yıldırım'ın kaza geçirmesi, Ilgaz'ı akla getiriyor. Bu, Binali Yıldırım'ı susturma girişimi olarak da değerlendirilebilir. Ilgaz'la ilgili soruşturmanın genişletilmesini ve Azerbaycan'a yazı yazılarak, kazaya ilişkin belgelerin dosyaya getirilmesini talep ediyorum.” ifadelerinde bulundu.


Kaynak

Ankara 17. Ağır Ceza Mahkemesi Kurmay Albay Bilal Akyüz’ün 26.02.2024 tarihli ifadesi

https://www.dogruaci.com/Haberler/binali-yildirim-ve-efkan-ala-oldurulecek-fail-asker-denilecekti-217